Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Noutăți

Noutăți

Published on: Mon, 09/27/2021 - 10:09

Echipa de organizare a Galei Studenților originari din republica Moldova, invită participații eligibili să depună dosarele de participare la eveniment începând cu 1 octombrie curent.

 

Gala Studenților Originari din Republica Moldova (GSORM) este cel mai mare proiect organizat de Liga Studenților Originari din Republica Moldova (LSORM). Scopul evenimentului este de a promova excelența academică și de a conecta studenții acasă!

 

Romanian
Published on: Mon, 09/20/2021 - 14:04

Încă un vis împlinit al Victoriei Dunford - inaugurarea bazinului hidroterapeutic pentru copii cu nevoi speciale

 

Romanian
Published on: Wed, 09/08/2021 - 15:45

                 Oaspeți dragi în vizită la Biroul Relații cu Diaspora

 

Ușile Biroului Relații cu Diaspora sunt mereu deschise pentru ”oamenii de acasă” care revin de peste hotare și vor să împărtășească ideile și proiectele cu echipa noastră. Bineînțeles, cu respectarea recomandărilor anti-pandemice, în ultima perioadă am avut parte de oaspeți dragi de peste mări și țări.

 

Romanian
Published on: Wed, 09/01/2021 - 15:10

Campania ”Ghiozdanul călător” - la cea de-a doua ediție

 

Mai mulți elevi din Republica Moldova au mers astăzi la școală cu ghiozdane oferite de către conaționali din diasporă, care au donat bani dar și rechizite școlare copiilor din familii social vulnerabile în cadrul campaniei „Ghiozdanul Călător”. Campania este organizată de Asociația Obștească „Help”, fondată de Viorica Țîmbalari, juristă stabilită în Franța, și se află la cea de-a doua ediție.

Romanian
Published on: Thu, 08/26/2021 - 15:04

Pentru că începutul unui nou an școlar este foarte aproape, grijile părinților și ale elevilor sunt la ordinea zilei. Dar se pare că subiectul este unul de interes și pentru conaționalii stabiliți dincolo de hotarele țării. Tatiana Nogailîc, președintele Asociației ”Assomoldave”, mediator intercultural, stabilită la Roma în Italia este implicată în mod special în activități sociale și de voluntariat în localitatea de baștină, îndreptățind astfel titlul de ”Cetățean de Onoare al satului Puhoi, Ialoveni”.

 

Romanian
Published on: Wed, 08/25/2021 - 14:08

În localitatea Avdarma, recent au avut loc mai multe manifestări dedicate Zilelor Diasporei la nivel local. În deschidere a avut loc o competiție de șah între adulți și copii, la Casa de Cultură. Ulterior, s-a desfășurat ședința Asociației de băștinași ”Patria mea Avdarma” prezentarea colaborării cu diaspora pentru susținerea dezvoltării Muzeului de istorie din localitate, iar în final, un concurs de quiz-uri pentru tineri și program artistic.

 

Romanian

Pages

Subscribe to RSS - Noutăți