Guvernul Republicii Moldova

BIROUL RELAȚII CU DIASPORA

A A A

Noutăți

Noutăți

Published on: Thu, 12/31/2020 - 11:25

 

Raportul oferă o analiză amplă bazată pe date privind implementarea cadrului de monitorizare și evaluare participativă a politicilor în domeniul Diasporă, Migrație și Dezvoltare, reieșind din acțiunile întreprinse de Biroul relații cu diaspora și instituțiile partenere din cadrul autorităților publice centrale și locale.

 

Pentru a vizualiza Raportul accesați linkul: http://bit.ly/34X6kRi

Romanian
Published on: Tue, 12/29/2020 - 07:54

În data 27 decembrie curent, în format online, s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a Galei Studenților Originari din Republica Moldova (GSORM). În cadrul evenimentului au fost premiați cei mai buni studenți originari din Republica Moldova care își fac studiile peste hotarele țării.

 

Evenimentul este organizat anual, la final de decembrie. Reprezentantul  Biroului relații cu diaspora a participat la jurizarea rezultatelor GSORM.

 

Romanian
Published on: Thu, 12/24/2020 - 12:30

        Dragi prieteni,

 

În pragul frumoaselor sărbători de Crăciun și An Nou, echipa Biroului relații cu diaspora Vă adresează sincere felicitări, urări de bine și sănătate. Să Vă fie sănătoși copiii, părinții, frații și surorile, toți cei apropiați și dragi. 

Fie ca Noul An să Vă lumineze pașii spre împlinirea celor mai nobile gânduri, iar ideile preconcepute să devină sursa reușitelor Dvs.

 

Să aveți parte de un an mai bun, mai bogat în realizări și plin de succese!

 

Romanian
Published on: Fri, 12/18/2020 - 21:07

 

În cadrul evenimentului „Zilei Internaționale a Migranților”, care s-a desfășurat în perioada 17-18 decembrie 2020, au fost puse în discuție politicile Republicii Moldova în domeniul diasporă migrație și dezvoltare (DMD). În acest an, tema discuțiilor ”Redefinirea mobilității globale” a subliniat necesitatea evaluării reușitelor și provocărilor migrației internaționale și valorificarea oportunităților de dezvoltare, printr-o cooperare consolidată și o acțiune colectivă între țări și regiuni. 

Romanian
Published on: Thu, 12/10/2020 - 13:43

Dragi prieteni,

 

Pentru cei ce vor dori să-și ia rămas bun, să-l petreacă pe ultimul drum pe dl Valeriu Turea - mâine, vineri, 11 decembrie, vă anunțăm că serviciul religios și înhumarea vor avea loc la Cimitirul Central de pe strada Armeană (Cimitirul “Armenesc”), la ora 12:00.

 

Din cauza restricțiilor impuse pe timp de pandemie, parastasul - masă de pomenire nu va fi organizat.

 

Romanian
Published on: Wed, 12/09/2020 - 14:06

Cu profundă durere în suflet anunţăm că am pierdut astăzi un OM extraordinar - Valeriu TUREA, Șef al Biroului relaţii cu diaspora - o personalitate remarcantă, un model de patriotism şi devotament, un profesionist desăvârşit, un soț minunat, un tată grijuliu, un bunel iubitor şi un coleg excepţional.

 

Romanian
Published on: Tue, 12/08/2020 - 16:26

În data de 8 decembrie curent a avut loc prezentarea proiectului „Copceac Open Diaspora” implementat în cadrul programului guvernamental de granturi „Diaspora Engagement Hub” de către Iusiumbeli Vasili, reprezentant al diasporei noastre din Republica Turcia. Proiectul a fost implementat în s. Copceac din UTA Găgăuzia.

 

Romanian
Published on: Fri, 11/27/2020 - 14:32

În data de 26 noiembrie, în incinta Școlii de Arte Plastice din mun. Ungheni s-a desfășurat primul Master Class - Batic „Studiul formelor naturale vegetale și zoomorfe” din cadrul proiectului „Forumul Tinerilor Artiști Plastici”, implementat de Irina Robuleț, reprezentantă a diasporei noastre din România.

 

Romanian
Published on: Thu, 11/26/2020 - 13:36

În data de 24-25 noiembrie 2020, s-a desfășurat Conferința Regională „Emigration and Diaspora Engagement to Promote Private Sector Development”. Evenimentul a avut loc în format online, fiind organizat de către Comisia de stat pentru probleme de migrație (SCMI) din Georgia și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Misiunea în Georgia cu sprijinul Guvernului Norvegian prin intermediul proiectului: “Enhancing Migrants’ Rights and Good Governance in Armenia and Georgia (EMERGE)”.    

 

Romanian

Pages

Subscribe to RSS - Noutăți